Doboj, mali grad velikog šarma

Doboj. mali grad velikog šarma

AKTIDOlogija

Ukoliko tražite mjesto za idealan porodičan život onda je Doboj pravi izbor.

Specifičan geografski položaj Doboja oduvijek je uticao na smjer i ritam njegovog razvoja. Smješten ispod obronaka Ozrena, Trebave i Krnjina, a u zagrljaju tri rijeke, Doboj je vječno bio i ostao važna raskrsnica drumskog i željezničkog saobraćaja. Od 2014 godine ovaj grad razvija se velikom  brzinom i predstavlja jedan od najčešćih izbora mladih parova koji započinju porodični život. Obzirom da je stanogradnja u porastu i nije teško doći do željenih kvadrata. Moderan izgled novoizgrađenih stambeno-poslovnih kompleksa plijene pažnju već pri samom ulazu u grad.

U centru grada smjestio se jedan od ljepših gradskih parkova u ovom dijelu BiH, koji zajedno sa obeliskom i fontanom predstavlja oazu mira i odmora za sve svoje posjetioce. Oko parka nalaze se svi administrativni centri od značaja (opština, sud, policija, pošta, banke, univerzitet…) te obilje ugostiteljskih i trgovačkih objekata kao i hotel Park. Uz obije parking prostora ovaj dio grada predstvalja okosnicu dešavanja bilo da ste u Doboj došli s razlogom ili ste samo u prolazu.

Starim dijelom grada prema gradskoj tvrđavi i bolnici dominira austrougarski stil gradnje, starije zgrade ali dokazane kvalitete.

Doboj ima veoma razvijeno visokoškolsko obrazovanje. Saobraćajno-tehnički fakultet i fakulteti koji egzistiraju u okviru Pavlović univerziteta, Visoka poslovno-tehnička škola, kao i Visoka medicinska škola i nekoliko privatnih visokoškolskih ustanova, Doboj čine univerzitetskim gradom. Povoljni troškovi života I kulturno-zabavni sadržaji čine ga privlačnim za studente koji ovde dolaze na studije iz drugih krajeva tako da kupovina stana za iznajmljivanje može biti veoma isplativa investicija u Doboju. Auto put Doboj Banja Luka doprinijeće još boljem povezivanju Doboja i administrativnog sjedišta Republike Srpske, što će ga učiniti još interesnatinijim za ulaganja. Stoga ako imate viška novca sad je pravo vrijeme za kupovinu nekretnina čije će cijene sigurno rasti.