Kuća ili stan, šta je vaš izbor?

AKTIDOlogija

To je pitanje koje muči mnoge. Jedno je sigurno, a to je da nismo svi isti. Postoje oni koji bi uvijek bez obzira na situaciju i finansijske prilike prije izabrali stan u centru grada, a opet opostoje i oni drugi koji maštaju o kući na periferiji okruženoj zelenilom sa prostranim dvorištem. U zavisnosti od ličnog izbora svako od nas će željeti nešto od navedenog, ali postavlja se pitanje koji izbor je bolji? Tačan odgovor ne postoji zato što su različiti fakori povezani sa ovim pitanjem. Da bismo vam pomogli da odaberete pravu opciju za sebe, donosimo Vam ključne prednosti navedenih opcija.

Briga o čistoći   

Stan: Život u stanu ne iziskuje velika vremenska ni finansijska ulaganja u održavanje, budući da zahtjeva isključivo brigu o prostorijama u kojima boravite dok brigu o zgradi obično preuzimaju servisi za čišćenje ili unajmljeno osoblje koji brine o čistoći zajedničkih prostorija zgrade.

Kuća: Održavanje kuće, a posebno okućnice može biti poprilično naporno. Ali upravo je to ono što ljubitelji života u kući navode kao prednost. Naime, oni smatraju da održavanje okućnice (posebno bašte) ima opuštajuće dejstvo, te da je upravo to ono što daje posebnu čar životu u kući.

Životni stil

Stan: Život u stanu je jednostavniji zbog blizine obdaništa, škola, fakulteta ili dostupnosti gradskog prevoza. Takođe, ljubitelj stanova u gradu imaju jednostavniji pristup kulturno/zabavnim  sadržajima, ali to obično znači i manje životnog prostora.

Kuća: Kuća je definitivno kraljica komfora. Kuću možete prilagoditi svim svojim željama i sačuvati sopstveni mir. Takođe prednost kuće je u tome što ima dovoljno prostora za kućne ljubimce. Ono što se može nazvati „manom“ kuće jeste činjenica da obično nisu smještene u centru grada, što ponekad može otežavati svakodnevnu organizaciju života.

Troškovi života

Stan: Troškovi života u stanu su obično niži zbog manjih kadratura te laške konrole potrošnje.

Kuća: Troškovi održavanja i režija u kući su skuplji, no treba imati u vidu da je ulaganje u kuću dugoročna i isplativija varijanta.

Bez obzira da li uživate u gradskoj svakodnevnici i prednostima života u stanu ili želite miran život u kući na periferiji grada, posjetite našu web stranicu i odaberite jednu od mnogobrojnih nekretnina iz naše ponude!