Opreza nikad dosta

AKTIDO

AKTIDOlogija

Pogotovo ako kupujete nekretninu. Saznajte o kojim se stvarima se potrebno raspitati i koje dokumente provjeriti prije nego donesete konačnu odluku. Vodite se time da ulažete u nešto čime ćete obilježiti svoju budućnost, sigurnost za svoju porodicu i zato igrajte pametno.

Odlučili ste, selite se na svoje. Nakon pet godina dijeljenja kupatila sa punicom i spavaće sobe sa djecom, jednostavno vam je dosta. Želite svoj mir. Otišli ste u banku, saznali da možete dobiti kredit i krećete u akciju. Ali tenzije su već u zraku. Žena želi kuću u mirnoj ulici, s malim cvjetnjakom ispred kuće i kućicu za psa. Vi ste opet gradski tip i radije biste stan u centru grada, bliže poslu (dalje od punice) i tako ste se odlučili na kompromis. Kupit ćete onu nekretninu koja će imati najbolji odnos cijene i onoga šta za tu cijenu dobivate. S tom odlukom ste već na pravom putu. Nastavite tako!

Međutim, opreza nikad dosta.

Hiljade prevarenih, brojne tužbe, uništene sudbine i lične tragedije iznova upozoravaju da pri kupovini nekretnina nikad dovoljno opreza. Nezgode se događaju iz više razloga: želite kupiti što jeftinije, nedovoljno ste upućeni u situaciju (neznanje), škrti ste dati više novaca (najčešća situacija)…

Naravno, tu su i lukavi prevaranti koji čekaju ovce za šišanje. Zato, nemojte ulaziti u sumnjive i neprovjerene transakcije koliko god se nekretnina činila privlačnom. Čak i kad se čini da su svi dokumenti uredni, treba ih znati čitati.

Kupovina nekretnine nije nimalo lagan ni jednostavan posao. Posavjetujte se zato sa stručnim osobama. Ponajbolje, s provjerenim agencijama za posredovanje pri prodaji ili advokatima.

Da biste donijeli pametne odluku, čitajte naš blog, slijedite naše upute i držite se instinkta.