Kako pronaći idealan stan

Kako pronaći idealan stan

AKTIDOlogija

Izbor stana je odluka koja se ne donosi mnogo puta u životu zato je veoma bitno pažljivo izabrati stan koji će uticati na životni stil i dinamiku Vaše cjelokupne porodice.

Uredna dokumentacija i upotrebne dozvole više nisu dovoljne da bi se kupci odlučili dići kredit koji će vjerovatno vraćati dugi niz godina, nego u moru nekretnina čije cijene se kreću u zavisnosti od lokacije i uređenosti, pažljivo provjeravaju svaki detalj kako ne bi morali dodatno ulagati u građevinske radove.

Pored agenta koji će u zavisnosti od vaših želja pronaći idealne nekretnine koje ispunjavaju vaše zahtjeve, veoma je bitno da provjerite i one sitne karakteristike koje će svakako u budućnosti imati veliki uticaj na Vaš život. Za početak obratite pažnju na svjetlost, mogućnost provjetravanja i buku. Problemi s parkingom su danas sve izraženiji shodno tome važno je pronaći stan koji će imati osigurano parking mjesto.

Iako potraga za stanom umije biti jako stresna, pronađite vremena i provjerite zabavne sadržaje koje vam pruža naselje u kojem planirate kupiti nekretninu. Porodicama sa djecom ili parovima koji planiraju djecu  veoma je bitna blizina zelenih površina kao i prostori odnosno igrališta na kojima se djeca mogu sigurno igrati. Da Vam šala: „Vožnja je pola roditeljstva“ ne bi postala istinita, prije kupovine nekretnine provjerite blizinu obdaništa, škola i rekreativo-zabavnih centara.

 

Želimo vam puno sreće pri izboru stana!