Lokacija, lokacija, lokacija

AKTIDO

AKTIDOlogija

Jedna od najvažnijih stavki prilikom formiranja cijena nekretnine je upravo njena lokacija. To je ono što nikad ne možete promijeniti. Pa ne zove se bez razloga nekretnina! Zato dobro odvagajte šta želite.

Velikoj većini je veoma važno da do prvog marketa stignete za dvije minute, da je obdanište i škola u blizini, da punica nije u bllizini, da je gradski prevoz lako dostupan, parking prostor dovoljno blizu da ne pokvase cipele od auta do ulaza… Drugima opet sva ta buka smeta i radije bi živjeli na osami, na periferiji. Odlična ideja ako svakodnevno ne putujete po pola sata na posao i istih tih pola sata nazad, ne “čučite” u koloni, ne “starite” na semaforima…

Jednom kad ste odabrali prema navedenoj logici, obratite pažnju na sljedeće.

Ima li odabrana nekretnina balkon, terasu ili lođu? Na koju stranu “gledaju” vaši prozori? Nemojte se kasnije žaliti da vas ujutro nikada ne budi sunce ili još gore, da fikus ne napreduje jer nema dovoljno prirodne svjetlosti. Dakako, i pogled je važan. Uvijek je bolja opcija imati pogled na zelenilo, negoli na sivi zid susjedne zgrade. Taj problem često imaju stanovi na nižim etažama jer ne dobivaju dovoljno prirodnog osvjetljenja i topline.

Idealno bi bilo odabrati stan orijentisan na dvije suprotne strane svijeta, kako bi se maksimalno iskoristio prirodno svjetlo tokom dana i njegov uticaj na boravak u zatvorenom.

Birajte pametno (ili poslušajte stručnjake)!