Sigurnosna ulazna vrata, prava zaštita vašeg doma

Sigurnosna ulazna vrata

AKTIDOlogija

Ukoliko ih ugradite mirnije ćete spavati. Naš dom je prostor u kome najčešće čuvamo najvrijednije stvari u životu. Većina od nas ovde čuva ušteđevinu, nakit i sve ono što ima veću materijalnu vrijednost. Upravo iz tog razloga provalnici pokušavaju da uđu u naš stan ili kuću. Ljetnji period je naročito rizičan jer je to period godišnjih odmora. Zbog toga su jedna od najboljih preventiva sigurnosna ulazna vrata.

Obična ulazna vrata najčešće su od punog drveta ili od PVC materijala, zaključavaju se u jednoj ili dve tačke i kao takva savršena su meta za provalnike. Prema procjenama, gotovo 90% provala izvrši se upravo preko ulaznih vrata. Sigurnosna ulazna vrata napravljena su tako da im je osnovna uloga zaštita doma. Mogu biti od drveta, kao i od metala ili PVC materijala. Razliku prave materijali koji se koriste za ojačavanje, kao što su čelik i metal. Oni se postavljaju najčešće u vidu šipki. Često su pojačane i šarke, dovratnici i krila. To je posebno važno, jer se vrlo često vrata obijaju upravo preko šarki. Imaju minimalno četiri tačke zaključavanja, kao i duplu, kodiranu bravu. Razlika između vrata za stan i onih za kuću je u tome što ona za kuću moraju da budu otporna i na različite atmosferske uticaje, kao što su promjena godišnjih doba, sunce, kiša… Za stanove je mnogo važnije dobra zvučna izolacija koju sigurnosna ulazna vrata itekako zadovoljavaju. Isti slučaj je i sa toplotnom izolacijom.

Investitori, kojima je prodaja nekretnina veoma važna,sve više pažnje posvećuju upravo sigurnosti domova, odnosno budućih stanara. Ukoliko ih investitor nije postavio, uvijek ih možete ugraditi. Jedino je potrebno odabrati ona prava. Izbor sigurnosnih vrata prvenstveno zavisi od toga koliki stepen sigurnosti želite. Raspitajte se kakva vam je konstrukcija potrebna. Vodite računa o tome da viši stepen sigurnosti svakako podrazumjeva i višu cenu. Odaberite dimenzije, koje su najčešće standardne, ali ukoliko su vam potrebne posebne, postoji opcija i za izradu vrata po meri. Na njih ćete verovatno malo sačekati, jer se prave po zahtevu. Sledeći kriterija je izgled vrata koji estetski treba da se uklopi u vaš dom. Na izgled utiče materijal od koga su napravljena, kao dezen, gravure i boja. Ali ne zaboravite njihovu primarnu svrhu, a to je Vaša sigurtnost!